اخبار و مقالات

وضعیت معافیتهای مالیاتی و گمرکی در کشور

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کنار شهرک‌های صنعتی، مناطق نمونه گردشگری و پارکهای علم و فناوری، از معافیتهای مختلف قانونی بهره مند هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر44پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که برخی از آنها زمینه فعالیت تخصصی دارند و برخی دیگر دارای زمینه فعالیت جامع هستند. شرکتها و مؤسسات دانش بنیان از معافیت مالیاتی، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت15 سال برخوردارند، اما مطابق ماده(9)همین قانون، واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری از مزایای قانونی مناطق آزاد در خصوص روابط کار، معافیت مالیاتی و عوارض سرمایه گذاری و مبادلات بین المللی برخوردارند؛ بر این اساس پارکهای علم و فناوری از معافیت مالیاتی20ساله برخوردار بوده و در حوزه قانون کار و معافیت حقوق ورودی، امتیازات مشابه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را دارا می‌باشند.

جدول زیر مهمترین تفاوتهای مناطق دارای معافیت (آزاد و  ویژه اقتصادی، شهرک‌های صنعتی، مناطق نمونه گردشگری و پارکهای علم و فناوری) با یکدیگر را نشان میدهد:

گمرک جمهوری اسلامی ایران , مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ,

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با هدف پشتیبانی از تولید و توسعه صادرات غیرنفتی آغاز به فعالیت کردند. آنچه امروز شاهد آن هستیم،80منطقه ویژه اقتصادی است که حدود50منطقه غیر فعال بوده و تنها تعداد محدودی از مناطق (شامل سه منطقه در حوزه انرژی) دارای عملکرد نسبتا قابل قبولی در صادرات، استقرار واحدهای تولیدی و جذب سرمایه هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *